Tartă cu mere și ciocolată

P1130772 Ciocolata! Nu știu prea multe persoane cărora să nu le placă ciocolata.

Aici vei găsi multe rețete care să o conțină, ori ca ingredient principal, ori folosită doar pentru un pic de aromă. Dacă, însă, nu ești fan ciocolată, poți alege să scazi din cantitatea ei și să pui mai multe fructe, ceea ce te va face să simți că nu trișezi când mănânci o felie din ea.

Eu una sunt înnebunită după aluatul de la tarte. Faptul că datorită untului, se topește în gură, dar în același timp, are textura crocantă specifică tartelor. De asemenea, merele aduc și ele un plus la textură, fiindcă le pregătești doar cât să se înmoaie puțin, dar să-și mențină calitatea crunchy a merelor.

Această tartă am pregătit-o într-o formă de tort, cu baza detașabilă, nu în forma clasică de tartă, așa că să nu lăsați faptul că nu aveți toate ustensilele sau pe cele mai noi să vă oprească din a încerca rețete noi.

Combinația de mere și scorțișoară este tot timpul una reușită, mai ales că pe lângă gustul delicios, în casă va mirosi superb.

Vă place această combinație? Ce alte combinații preferi la tartele pe care le pregătești?

Tartă cu mere și ciocolată

Porții 10
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 40 minutes
Timp total 1 hour
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

  • 170g făină
  • 3 heaped tablespoons cacao
  • 9 tablespoons zahăr
  • 150g unt (temperatura camerei)
  • 1/2 teaspoon esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 1 pinch sare
  • 750g mere
  • 2 teaspoons scorțișoară
  • 50g ciocolată neagră

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
Pas 2
Într-un bol, cerne făina și cacaua. Adaugă vârful de cuțit de sare, 125 grame unt, 5 linguri de zahăr, esența de vanilie și ouăle. Amestecă bine, până aluatul devine elastic, pentru a-l putea întinde pe blatul de bucătărie.
Pas 3
Pune aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Pas 4
Pentru umplutură, topește 25 grame unt, peste care adaugă jumătate din cantitatea de mere și 4 linguri de zahăr. Merele curățe-le de coajă si cotoare și taie-le cuburi. Poți verifica dacă umplutura este destul de dulce și mai poți adăuga zahăr, după gust.
Pas 5
După ce merele din tigaie se înmoaie, adaugă ciocolata, mărunțită, scorțișoara și restul merelor. Lasă puțin, să se topească ciocolata, după care ia-le de pe foc.
Pas 6
Unge o formă de tort de 20 cm cu unt.
Pas 7
Aluatul împarte-l în două părți inegale (2/3 și 1/3). Partea mai mare o întinde-o și o folosești la tapetarea pereților formei. Ridică pe pereții laterali, pentru a fi mai înaltă decât umplutura. Înțeapă aluatul cu furculița, pentru a nu se umfla la copt.
Pas 8
În forma astfel pregătită, toarnă umplutura de mere și nivelează. Restul aluatului îl întinzi pe blatul de bucătărie, după care tai fâșii subțiri și realizezi un model tip grilă, ca în poze.
Pas 9
Pune tarta la cuptor pentru 35-40 de minute, după care o pudrezi cu zahăr pudră, cu frișcă, sau cu fructe proaspete.
Pas 10
Poftă bună!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.