Ciocolata! Nu știu prea multe persoane cărora să nu le placă ciocolata.
Aici vei găsi multe rețete care să o conțină, ori ca ingredient principal, ori folosită doar pentru un pic de aromă. Dacă, însă, nu ești fan ciocolată, poți alege să scazi din cantitatea ei și să pui mai multe fructe, ceea ce te va face să simți că nu trișezi când mănânci o felie din ea.
Eu una sunt înnebunită după aluatul de la tarte. Faptul că datorită untului, se topește în gură, dar în același timp, are textura crocantă specifică tartelor. De asemenea, merele aduc și ele un plus la textură, fiindcă le pregătești doar cât să se înmoaie puțin, dar să-și mențină calitatea crunchy a merelor.
Această tartă am pregătit-o într-o formă de tort, cu baza detașabilă, nu în forma clasică de tartă, așa că să nu lăsați faptul că nu aveți toate ustensilele sau pe cele mai noi să vă oprească din a încerca rețete noi.
Combinația de mere și scorțișoară este tot timpul una reușită, mai ales că pe lângă gustul delicios, în casă va mirosi superb.
Vă place această combinație? Ce alte combinații preferi la tartele pe care le pregătești?
Tartă cu mere și ciocolată
Porții | 10 |
Timp pregătire | 20 minutes |
Timp copt | 40 minutes |
Timp total | 1 hour |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Birthday Party, Casual Party |
Ingrediente
- 170g făină
- 3 heaped tablespoons cacao
- 9 tablespoons zahăr
- 150g unt (temperatura camerei)
- 1/2 teaspoon esență de vanilie
- 2 ouă
- 1 pinch sare
- 750g mere
- 2 teaspoons scorțișoară
- 50g ciocolată neagră