Carrot cake (Prăjitură cu morcov)

Se apropie de final luna ianuarie deja. Partea bună este că m-am organizat măcar pe final de lună cu o rețetă nouă.

O combinație mai diferită, dar care merită încercată.

Când am auzit pentru prima dată de tortul cu morcovi nu puteam concepe cum ar putea fi un desert ce conține o legumă. Am încercat, însă, și mi-a plăcut. Te încurajez și pe tine să faci același lucru și să experimentezi arome si deserturi noi și diferite față de ce ai mânca în mod normal.

Te provoc să te oprești la o singură felie din acest tort, pentru că mie mi-a fost foarte greu.

Dar, nu mă crede pe cuvânt, cumpără ingredientele și lasă-mi un comentariu și spune-mi cum ți se pare.

Carrot cake

Porții 12
Timp pregătire 30 minutes
Timp copt 38 minutes
Timp total 1 hours, 8 minutes
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Barbecue, Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

Blat

  • 250 Grame nuci (coapte)
  • 300 Grame zahăr brun
  • 100 Grame zahăr
  • 240ml ulei de floarea soarelui
  • 4 ouă
  • 133 Grame ananas (piure)
  • 1 Linguriță esență de vanilie
  • 312 Grame făină
  • 2 Lingurițe praf de copt
  • 1 Linguriță bicarbonat
  • 1/2 Linguriță sare
  • 1 1/2 Linguriță scorțișoară
  • 1/4 Linguriță nucșoară
  • 1 Linguriță ghimbir
  • 260 Grame morcovi (dați prin răzătoare)

Cremă

  • 260 Grame cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 80 Grame unt (la temperatura camerei)
  • 290 Grame zahăr pudră
  • 1 1/2 Linguriță esență de vanilie

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 149 de grade. Așează o hârtie de copt pe o tavă și așează nucile. Lasă tava la cuptor pentru 7-8 minute.
Pas 2
După ce ai scos tava cu nucile de la cuptor, modifică temperatura la 177 grade și pregătește compoziția pentru blat.
Pas 3
Într-un bol, amestecă zahărul brun cu cel tos, ouăle, uleiul, esența de vanilie și piureul de ananas.
Pas 4
Într-un alt bol, amestecă ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea, scorșițoara, nucșoara, ghimbirul, sarea.
Pas 5
Apoi, adaugă ingredintele umede în bolul cu ingredientele uscate.
Pas 6
Adaugă peste această compoziție morcovul și 2/3 din cantitatea de nucă și amestecă bine.
Pas 7
Împarte compoziția în 2 tăvi de tort de 20 cm tapetate cu hârtie de copt. Introdu la cuptor pentru 35-38 de minute. Poți verifica cu o scobitoare pentru a te asigura că este copt. Dacă nu iese curată scobitoarea, mai lasă la copt pentru câteva minute.
Pas 8
După ce sunt coapte cele 2 blaturi, scoate-le din tăvi și lasă-le să se răcească.
Pas 9
Crema este pregătită din unt, crema de brânză, vanilia și zahărul pudră. Amestecă-le bine într-un bol.
Pas 10
După ce s-au răcit blaturile, împarte crema și asamblează după cum dorești. Așează restul de nuci peste tortul ornat cu cremă.
Pas 11
Poftă bună!
Pas 12
Ce rămâne poți păstra la frigider pentru 5 zile. 🙂

Notă

 

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.