După cum vei afla, sunt o mare fană Jamie Oliver și profit de orice ocazie să încerc un desert recomandat de el. Îmi place filozofia lui în legătură cu gătitul și faptul că lupta atât de mult să convingă pe cât mai mulți că gătitul în casă este din nou la modă.
Acest tort este foarte comun în Anglia și a fost denumit astfel după Regina Victoria. De multă vreme văd poze din diferite surse, cu felii din acest tort și într-un final am hotărât că trebuie să-l încerc.
În rețeta autentică se folosește zmeură, însă poate fi înlocuit și cu alte fructe roșii. Vei observa că eu am folosit banane, deoarece numai asta aveam în casă la acel moment. Intenționez să pregătesc din nou tortul în viitorul apropiat, pentru a-l face cât mai autentic și apoi să le compar. Te voi ține la curent cu privire la rezultat.
Tortul acesta conține tot ce poate fi mai bun, în viziunea mea.
Blatul, deși pare obișnuit și nu iese deloc în evidență, te va uimi cu textura lui pufoasă. Eu am fost destul de sceptică, înainte de a tăia tortul, deoarece credeam că blatul va fi înecăcios. Însă, ideile mele preconcepute mi-au fost date peste cap, fiindcă atunci când muști din blat este ca și când ai mușca din nori. Crema făcută din mascarpone nu cred că are nevoie să fie ridicată în slăvi, deoarece orice conține mascarpone este delicios. Tot ce mai rămâne să adaugi sunt fructele pe care alegi să folosești și astea sunt fix după gustul fiecăruia.
Tu ce torturi sau alte deserturi ai mâncat care te-au uimit fie cu gustul sau textura lor?
Tort Victoria sponge
Porții | 10 |
Timp pregătire | 30 minutes |
Timp copt | 20 minutes |
Timp total | 50 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Birthday Party, Casual Party |
Ingrediente
- 225g unt (la temperatura camerei)
- 225g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 225g zahăr
- 4 ouă
- 4 heaped tablespoons de cremă de lămâie
- 5 heaped tablespoons de mascarpone
- 1 heaped tablespoon de zahăr pudră
- 1 tablespoon cu suc de portocală
- 1 teaspoon de esență de vanilie
- 150g zmeură, sau alte fructe preferate