Tort Victoria sponge

P1130679

După cum vei afla, sunt o mare fană Jamie Oliver și profit de orice ocazie să încerc un desert recomandat de el. Îmi place filozofia lui în legătură cu gătitul și faptul că lupta atât de mult să convingă pe cât mai mulți că gătitul în casă este din nou la modă.

 

Acest tort este foarte comun în Anglia și a fost denumit astfel după Regina Victoria. De multă vreme văd poze din diferite surse, cu felii din acest tort și într-un final am hotărât că trebuie  să-l încerc.

 

 

În rețeta autentică se folosește zmeură, însă poate fi înlocuit și cu alte fructe roșii. Vei observa că eu am folosit banane, deoarece numai asta aveam în casă la acel moment. Intenționez să pregătesc din nou tortul în viitorul apropiat, pentru a-l face cât mai autentic și apoi să le compar. Te voi ține la curent cu privire la rezultat.

 

Tortul acesta conține tot ce poate fi mai bun, în viziunea mea.

 

Blatul, deși pare obișnuit și nu iese deloc în evidență, te va uimi cu textura lui pufoasă. Eu am fost destul de sceptică, înainte de a tăia tortul, deoarece credeam că blatul va fi înecăcios. Însă, ideile mele preconcepute mi-au fost date peste cap, fiindcă atunci când muști din blat este ca și când ai mușca din nori. Crema făcută din mascarpone nu cred că are nevoie să fie ridicată în slăvi, deoarece orice conține mascarpone este delicios. Tot ce mai rămâne să adaugi sunt fructele pe care alegi să folosești și astea sunt fix după gustul fiecăruia.

Tu ce torturi sau alte deserturi ai mâncat care te-au uimit fie cu gustul sau textura lor?

 

Tort Victoria sponge

Porții 10
Timp pregătire 30 minutes
Timp copt 20 minutes
Timp total 50 minutes
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

 • 225g unt (la temperatura camerei)
 • 225g făină
 • 1/2 plic praf de copt
 • 225g zahăr
 • 4 ouă
 • 4 heaped tablespoons de cremă de lămâie
 • 5 heaped tablespoons de mascarpone
 • 1 heaped tablespoon de zahăr pudră
 • 1 tablespoon cu suc de portocală
 • 1 teaspoon de esență de vanilie
 • 150g zmeură, sau alte fructe preferate

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pas 2
Unge cu unt o formă de tort de 20 de cm, după care așează hârtia de copt.
Pas 3
Bate untul cu zahărul până devine o compoziție pufoasă.
Pas 4
Adaugă ouăle pe rând, amestecând bine înainte de a adăuga următorul ou.
Pas 5
Adaugă făina și praful de copt, dându-le prin sită.
Pas 6
Poți împărți compoziția în 2 forme de tort de 20 cm sau poți coace întreaga compoziție într-o singură formă, urmând să o tai după ce ai copt-o. Se coace pentru 20 de minute sau până are o culoare aurie frumoasă. Pentru a fi sigur, încearcă cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată, atunci este gata blatul; dacă este compoziție rămasă pe scobitoare, mai lasă-l un pic la cuptor.
Pas 7
Lasă blatul să se răcească în formă, înainte de a-l scoate.
Pas 8
Pentru crema de mascarpone, amestecă mascarpone cu zahărul pudră, cu sucul de portocală și esența de vanilie.
Pas 9
Rețeta de cremă de lâmaie, o voi adăuga în curând, însă te poți lipsi de ea.
Pas 10
Urmează asamblarea tortului. Dacă ai copt toată compoziția într-o singură formă, trebuie să tai blatul în două, încercând să realizezi două blaturi egale.
Pas 11
După ce ai pregătit tot, așează primul blat pe un platou, peste care toarnă crema de lămâie. Ai grijă să o distribui în mod egal. Peste, punem crema de mascarpone și fructele alese de tine. Eu am ales banane, pentru ca nu am avut la îndemână zmeură proaspătă. Deasupra, așează al doilea blat și pudrează cu zahăr.
Pas 12
Poftă bună!

Lasă un comentariu