Brioșe cu lapte de cocos

IMG_6477 Această rețetă de brioșe am făcut-o deoarece aveam o conservă cu lapte de cocos în casă și simțeam că cel mai bun mod în care să ma bucur de el este să-l folosesc într-un desert.

Zis și făcut. Brioșa este atât de pufoasă și aromată, încât o poți mânca și la micul-dejun, fără vreun fel de cremă. Însă, dacă vrei să încalci regulile unui mic-dejun sănătos, poți adăuga crema. Crema este dulce, însă în combinație cu nuca de cocos, neîndulcită, se echilibrează foarte bine.

Crema  este foarte ușor de realizat și nici nu ai nevoie de o cantitate mare pe brioșă pentru a vedea cât de delicioasă este. Brioșa, singură, m-a impresionat cu textura ei atât de pufoasă și de aroma pe care o are. Ador brioșele care atunci când muști din ele, se topesc imediat.

Tu la ce deserturi ai folosit lapte de cocos?

Brioșe cu lapte de cocos

Porții 20
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 28 minutes
Timp total 48 minutes
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

  • 227g unt la temperatura camerei
  • 400g zahăr granulat
  • 4 ouă
  • 375g făină (cernută)
  • 3 teaspoons praf de copt
  • 1/2 teaspoon sare
  • 240ml lapte de nucă de cocos
  • 1/2 teaspoon esență de vanilie
  • 250g zahăr pudră
  • 227g cremă de brânză (la temperatura camerei)
  • 3-4 tablespoons nucă de cocos

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Așează hârtiuțele pentru brioșe în forme.
Pas 2
Într-un bol, amestecă untul cu zahărul, până devin o cremă, cam 2-3 minute.
Pas 3
Adaugă ouăle, câte unul, până totul este combinat.
Pas 4
Într-un alt bol, amestecă făina cu praful de copt și sarea.
Pas 5
Adăugă o parte din amestecul de făină peste cel cu unt, după care o parte din laptele de nucă de cocos și amestecă până se omogenizează. Repetă până termini făina si laptele de nucă de cocos. Adaugă și esența de vanilie.
Pas 6
Toarnă compoziția în forme, pe 2/3. Pune la cuptor pentru 25-28 de minute, până au o culoare aurie frumoasă și la testul cu scobitoarea, aceasta iese curată.
Pas 7
Scoate brioșele din forme și lasă-le la răcit pe un grătar, înainte de a le decora cu cremă.
Pas 8
Pentru cremă, amestecă crema de brânză, untul, zahărul.
Pas 9
Ornează fiecare brioșă cu această cremă și cu fulgi de nucă de cocos.
Pas 10
Poftă bună!

Lasă un comentariu