Turtă dulce

IMG_2906

IMG_2893

IMG_2897

Salut!

Știu că a trecut mult prea mult timp de când am postat ultima oară o rețetă. Planul pe acest an este să fiu mult mai activă pe blog și să postez cât mai mult, astfel, sperând să interacționăm mai des.

Rețeta pe care vreau să ți-o prezint la început de an este una de turtă dulce. Sunt mare fan turtă dulce, dar nu sunt și fan să cumpar din comerț, motiv pentru care sărbătorile de iarnă din 2016 au fost cele mai potrivite pentru a mă apuca să pregătesc acasă.

Rețeta vei vedea că este foarte simplă, iar un lucru care mie imi place foarte mult este acela caă a rezultat turtă dulce foarte aromată și pufoasă. Cu încredere aș oferi și copiilor, fiindcă am pus destul de puțin zahăr. Dacă, însă, preferi poți modifica după preferință cantitatea de zahăr folosită.

Sper că vei îndrăzni să pregătești această turtă dulce, cât încă mai este iarnă. 🙂

Ne auzim cât de curând cu un nou desert delicios și ușor de pregătit.

O seară frumoasă și un început de săptămână cu energie!

Turtă dulce

Ingrediente

  • 350g făină
  • 1 teaspoon bicarbonat de sodiu
  • 2 teaspoons ghimbir uscat, măcinat
  • 1 teaspoon scorțișoară
  • 125g unt
  • 100g zahăr brun
  • 1 ou
  • 4 tablespoons miere de albine (dizolvată în 3 linguri de apă)

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un bol, adaugă bicarbonatul, ghimbirul și scorțișoara. Untul tăiat cuburi îl adaugi peste acest amestec până formezi un aluat fărâmicios, după care adaugi zahărul.
Pas 2
Bate oul cu mierea într-un alt bol și apoi adaugă peste aluat. Mixează până când se omogenizează.
Pas 3
Scoate aluatul din bol și frământă-l până se inmoaie.
Pas 4
Formează o bilă din aluat și pune-o într-un bol, acoperă cu folie alimentară, după care introdu la frigider pentru aproximativ 15 minute.
Pas 5
Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Pe tavă așează o hârtie de copt și presar-o cu puțină făină.
Pas 6
Presară pe blatul de lucru făină pentru a putea intinde aluatul. Întinde o foaie de aproximativ 0.5 cm și creează formele preferate.
Pas 7
Așează-le pe tavă la un pic de distanță unele de altele și lasă-le în cuptor pentru 12-15 minute, până se fac aurii.
Pas 8
După ce s-au copt, lasă-le 10 minute să se odihnească pe tavă, după care le poți muta pe un platou și le poți decora.
Pas 9
Poftă bună!

Lasă un comentariu