Gogoși cu miere și scorțișoară

Gogoși cu miere

Weekendul este aici, așa că ai timp să pregătești ceva dulce. Pe cât de delicioase sunt aceste gogoși, pe atât de simplu sunt de pregătit.

Eu am încercat aceste gogoși în Grecia și mi-a rămas întipărit  gustul în papile, așa că atunci când mi-am amintit de ele, m-am și apucat să le pregătesc. Trebuie să spun că rezultatul nu a dezamăgit deloc. Au ieșit exact așa cum mi le aminteam, tot ce mai lipsea era să fiu pe o plajă și să le mănânc în timp ce privesc valurile mării, dar a fost bine oricum, și au fost apreciate la valoarea lor.

Aceste gogoși pufoase, în combinație cu mierea și scorțișoara, sunt perfecte la desert. Mierea este naturală și poți să dozezi cantitatea de pe fiecare gogoașă și același principiu se aplică și în cazul scorțișoarei. Combinația de miere și scorțișoară este mult mai sănătoasă decât toppingul pe care l-ai găsi pe orice gogoașă ai merge să cumperi de la supermarketul de lângă tine.

Odată ce te apuci să mănânci o gogoașă de asta îți va fi foarte greu să nu le mănânci pe toate, așa că va trebui să îți impui să te oprești sau să rogi pe cineva să le ia de lângă tine. Totuși, totul în moderație. Sunt absolut delicioase, iar datorită faptului că sunt mici și o gogoașă este cam cât o îmbucătură, se topesc în gură.

Tu ai încercat acest fel de gogoși sau ți-am făcut poftă? E o combinație pe gustul tău cea de miere și scorțișoară?

Gogoși cu miere

Porții 20
Timp pregătire 10 minutes
Timp copt 20 minutes
Timp total 30 minutes
Tipul prăjiturii Dessert

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1 pinch sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 tablespoon zahăr
  • 300g iaurt gras
  • 1 teaspoon praf de copt
  • 250g făină
  • ulei pentru prăjit
  • scorțișoară
  • miere

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un bol, bate ouăle cu sarea.
Pas 2
Într-un alt bol, amestecă drojdia cu zahărul. Adaugă peste el iaurtul.
Pas 3
Gogoși cu mierePeste amestecul de ouă, adaugă-l pe cel cu iaurt, iar după, praful de copt și făina. Amestecă foarte bine. Va rezulta o compoziție moale.
Pas 4
Într-o tigaie, pune la încins ulei mult. Cu ajutorul unei linguri, ia din compoziție și pune în tigaie.
Pas 5
Gogoși cu miereLasă gogoșile până se rumenesc și capătă o culoare aurie frumoasă.
Pas 6
Așează-le pe o farfurie, acoperită cu servețele, pentru a absorbi excesul de ulei.
Pas 7
Gogoși cu mierePeste gogoși, presară scorțișoară și miere, după preferințele tale.
Pas 8
Poftă bună!

Lasă un comentariu