Ștrudel cu mere

Orice ștrudel cu mere este foarte ușor de preparat, iar rezultatul final va fi mereu atât de bun încât atunci când îl servești invitaților la masă vor crede că ai muncit toată ziua la el.

Avem noroc acum că sunt în magazine tot felul de foietaje, foi de plăcintă, așa că singurul efort pe care trebuie să îl facem noi e să ne gândim cu ce să le umplem.

Umplutura cu mere, deși una clasică este deosebit de gustoasă. Eu obișnuiesc să mănânc ca gustare mere cu scorțișoară, așa că atunci când am pregătit acest ștrudel cu mere ce conține această combinație m-a încântat foarte tare. Menta aduce un plus de aromă și mirosul este absolut divin. Poți folosi mentă proaspătă, pentru a avea o aromă mult mai intensă, dacă este ceva ce îți place. Poți, de asemenea, alege să folosești mere date prin răzătoare, însă eu am ales să le tai cuburi pentru că simți textura fructelor. Așa, când guști din ștrudelul cu mere, simți gustul fructului și de asemenea ai texturi diferite pe care le încerci într-un singur desert.

Eu am ales să combin o felie de ștrudel cu mere cu înghețată de vanilie și caramel. Este diferită această combinație de fierbinte și rece. Mie îmi place că se completează foarte bine. Tradițional, acest fel de ștrudel se servește cald, pudrat cu zahăr pudră, însă dacă nu ți se par pe gustul tău aceaste modalități de servire, poți alege să îl servești cu frișcă sau sos de vanilie, alături de o ceașcă cu cafea sau de șampanie, în funcție de perioada din zi când îl consumi. Dacă încerci diferite toppinguri, să îmi zici care ți se pare cel mai bun. Eu voi încerca să le încerc pe toate.

Tu cu ce fel de aluat ai mai încercat ștrudel cu mere? Ai cumparat din magazin sau l-ai pregătit acasă?

Ștrudel cu mere

Porții 6
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 18 minutes
Timp total 38 minutes
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Barbecue, Casual Party

Ingrediente

  • 1/2 pachet aluat de foietaj
  • 6 mere
  • 1 teaspoon scorțișoară
  • 2 tablespoons zahăr
  • 1/2 teaspoon mentă uscată (poți folosi frunze de mentă proaspătă)
  • 2 tablespoons unt (topit)

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul.
Pas 2
Decongelează jumătate din pachetul cu aluat de foietaj.
Pas 3
ștrudel cu mereSpală merele și scoate-le cotorul, cu tot cu sâmburi. Taie-le cuburi.
Pas 4
Într-o tigaie antiaderentă, pune merele, cu scorțișoara, zahărul și menta, pentru maxim 10 minute, până se mai înmoaie fructele, dar își păstrează forma.
Pas 5
ștrudel cu mereÎntinde aluatul cu un sucitor, după care așează merele deasupra. Rulează aluatul.
Pas 6
ștrudel cu mereAșează-l pe tava tapetată cu hârtie de copt. Fă crestături pe suprafața acestuia și unge-l cu unt topit.
Pas 7
Introdu ștrudelul în cuptor pentru 18 minute, până are o culoare aurie frumoasă.
Pas 8
După ce îl scoți de la cuptor, îl poți servi cu inghețată.
Pas 9
Poftă bună!

Lasă un comentariu