Cremă de unt pentru torturi

tort cu cremă de unt

Crema de unt este extrem de delicioasă și simplu de preparat. Dacă ești pe fugă și trebuie să pregătești ceva foarte repede pentru oaspeți, această rețetă este soluția perfectă.

O poți folosi la ornat atât torturi sau chiar brioșe, în cazul în care vrei să adaugi ceva în plus la o brioșă simplă. Cantitatea de zahăr o poți modifica după preferințele tale. Eu am adăugat mai multă de această dată, deoarece voiam să fie mai tare crema. Din același motiv nici nu am adăugat foarte mult lapte.

Ține cont că această cremă se va întări la frigider, datorită faptului că are în compoziție unt.

Ai încercat această cremă de unt? Care este rețeta ta preferată de cremă pe care o folosești când ești în criză de timp?

Cremă albă pentru tort

Ingrediente

  • 227g unt (la temperatura camerei)
  • 375-500g zahăr pudră
  • pinch sare
  • 1 tablespoon esență de vanilie
  • 2-4 tablespoons lapte

Instrucțiuni

Pas 1
Cu ajutorul unui mixer, amestecă untul.
Pas 2
Adaugă zahărul pudră, dat prin sită, treptat. Amestecă bine până formează o cremă cu untul.
Pas 3
Adaugă esența de vanilie și vârful de sare și 1 lingură de lapte pentru început.
Pas 4
Dacă vrei să fie mai moale crema, mai adaugă lapte, până ești mulțumită de textura ei.
Pas 5
Acum poți orna orice tort cu această cremă. Ai grijă doar să o distribui în mod egal.
Pas 6
Poftă bună!

Notă

Rețeta tortului o găsești aici.

Lasă un comentariu