După cum ți-am promis deja, postez rețeta tortului ombre. Ce m-a impulsionat pe mine să încerc acest tort este faptul că este colorat. Voi alege, însă, în viitor, altă culoare mai aprinsă, deoarece galbenul este mai greu de observat la un blat.
Acest tort poate nu îți pare mare lucru pe dinafară, însă este tare frumos atunci când tai o felie din el și vezi nuanțele diferite la fiecare blat.
Blatul este foarte moale și aromat, iar crema este un adaos foarte plăcut, care impresionează prin textura ei pufoasă.
Eu am adăugat câteva bomboane pe margine, pentru un plus de culoare, deoarece eu ador lucrurile colorate, iar exteriorul tortului avea nevoie de ceva extra, luând în considerare că această cremă este albă.
Tu cu ce torturi ți-ai mai îndulcit familia? Preferi crema de ciocolată sau îți place să diversifici cremele la torturi?
Tort ombre cu cremă albă
Porții | 12 |
Timp pregătire | 20 minutes |
Timp copt | 45 minutes |
Timp total | 1 hours, 5 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Birthday Party, Casual Party, Christmas, Formal Party |
Ingrediente
- 4 albușuri
- 437g făină albă
- 3 teaspoons praf de copt
- 1 teaspoon sare
- 360g zahăr
- 227g unt (la temperatura camerei)
- 375ml apă (foarte rece)
- 1 teaspoon esență de vanilie
- 1/2 teaspoon esență de migdale
- 1 colorant galben (sau orice altă culoare dorești)
Instrucțiuni
Pas 1 | |
Într-un bol, amestecă făina, sarea și praful de copt și lasă-l deoparte. | |
Pas 2 | |
Într-un alt bol, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer, bate albușurile spumă la viteză medie. Apoi mărește viteza până se transformă în spumă tare. | |
Pas 3 | |
Într-un al treilea bol, amestecă zahărul cu untul pentru 2-3 minute, până se formează o cremă pufoasă. | |
Pas 4 | |
În acest bol, adaugă jumătate din amestecul din ingrediente uscate. Adaugă apa rece, esența de vanilie și cea de migdale. | |
Pas 5 | |
Adaugă restul ingredientelor uscate și amestecă până totul este incorporat. | |
Pas 6 | |
Cu ajutorul unei spatule, adaugă un sfert din spuma din albușuri, pentru a face compoziția mai pufoasă. Adaugă apoi restul de albușuri, până totul este amestecat complet. | |
Pas 7 | |
Împarte compoziția în trei boluri diferite, în cantități egale, ajutându-te de un cantar de bucătărie sau de o cană gradată. | |
Pas 8 | |
Adaugă colorantul, în cantități diferite în fiecare dintre boluri, pentru a reuși să creezi acel efect ombre la blaturi. | |
Pas 9 | |
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. | |
Pas 10 | |
Toarnă compoziția unui blat în forma de tort, tapetată cu hârtie de copt. Pentru a fi sigură că hârtia va lua mai ușor forma tăvii, umezește-o cu apă. | |
Pas 11 | |
Introdu la cuptor pentru 20-25 de minute. Verifică dacă blatul este făcut cu ajutorul unei scobitori. | |
Pas 12 | |
După ce s-a copt, lasă-l să se răcească în formă timp de 20 de minute, iar după ce scoți hârtia de copt lasă blaturile să se răcească complet înainte de a le orna cu cremă. | |
Pas 13 | |
Rețeta pentru cremă o găsești la acest link: http://prajiturit.ro/crema-de-unt-pentru-torturi. | |
Pas 14 | |
După ce ai ornat tortul, îl poți tăia felii și servește-l cu cei dragi. | |
Pas 15 | |
Poftă bună! |