Tort cu kiwi

Tort cu kiwi

 

Odată cu venirea toamnei, m-am gândit să te încânt cu un desert pe măsură. Acest tort cu kiwi este potrivit pentru zilele nu tocmai însorite care ne așteaptă și poate că tocmai de asta ar fi bine să îl prepari.

Kiwi sunt fructe foarte aromate și suculente. Dacă nu îți place să le consumi simple, acest tort cu kiwi este perfect, deoarece dacă fructele sunt mai acrișoare, în combinație cu glazura din zahăr vor reuși să se îndulcească și, de asemenea, vor mai pierde și din aciditate.

Blatul este foarte pufos și surprinzător la fiecare îmbucătură, deoarece simți bucățele de kiwi care îți încântă papilele gustative.

Tu ce deserturi cu kiwi ai mai mâncat? Ai în wishlistul tău astfel de deserturi?

Tort cu kiwi

Porții 10
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 40 minutes
Timp total 1 hour
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

  • 375g făină
  • 2 teaspoons praf de copt
  • 2 teaspoons bicarbonat de sodiu
  • 1 teaspoon sare
  • 118ml ulei de floarea soarelui
  • 200g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 teaspoon esență de vanilie
  • coaja de la o lămâie
  • 3-4 kiwi (curățate și tăiate cubulețe mici)
  • 125g zahăr pudră
  • sucul de la o lămâie

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul și așează o foaie de copt pe tava pentru tort.
Pas 2
Într-un bol, amestecă ingredientele uscate.
Pas 3
Într-un alt bol, amestecă uleiul cu zahărul. Adaugă, pe rând, câte un ou, până tot amestecul este omogen.
Pas 4
Peste amestecul cu ouă, adaugă coaja de la lămâie și esența de vanilie.
Pas 5
Adaugă amestecul din ingrediente uscate peste cel cu ingrediente umede. Nu amesteca în exces. Acest amestec va fi mai uscat până vei adăuga fructele.
Pas 6
Adaugă cu grijă cubulețele de kiwi și amestecă bine.
Pas 7
Toarnă compoziția în tava de tort tapetată și introdu la cuptor pentru 35-40 de minute.
Pas 8
Pentru a fi sigură că este gata, poți face testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese curată, poți scoate tava din cuptor.
Pas 9
Transferă tortul pe un grilaj de răcire și lasă-l pentru 10 minute.
Pas 10
Între timp, pregătește o glazură din sucul de lămâie și zahărul pudră. Adaugă cate o lingură din fiecare, până ajunge la consistența dorită.
Pas 11
Toarnă glazura peste tort. Acum poți servi o felie din acest desert.
Pas 12
Poftă bună!

Lasă un comentariu