Această rețetă de brioșe am făcut-o deoarece aveam o conservă cu lapte de cocos în casă și simțeam că cel mai bun mod în care să ma bucur de el este să-l folosesc într-un desert.
Zis și făcut. Brioșa este atât de pufoasă și aromată, încât o poți mânca și la micul-dejun, fără vreun fel de cremă. Însă, dacă vrei să încalci regulile unui mic-dejun sănătos, poți adăuga crema. Crema este dulce, însă în combinație cu nuca de cocos, neîndulcită, se echilibrează foarte bine.
Crema este foarte ușor de realizat și nici nu ai nevoie de o cantitate mare pe brioșă pentru a vedea cât de delicioasă este. Brioșa, singură, m-a impresionat cu textura ei atât de pufoasă și de aroma pe care o are. Ador brioșele care atunci când muști din ele, se topesc imediat.
Tu la ce deserturi ai folosit lapte de cocos?
Brioșe cu lapte de cocos
Porții | 20 |
Timp pregătire | 20 minutes |
Timp copt | 28 minutes |
Timp total | 48 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Birthday Party, Casual Party |
Ingrediente
- 3-4 tablespoons nucă de cocos
Brioșa
- 227g unt la temperatura camerei
- 400g zahăr granulat
- 4 ouă
- 375g făină (cernută)
- 3 teaspoons praf de copt
- 1/2 teaspoon sare
- 240ml lapte de cocos
- 1/2 teaspoon esență de vanilie
Cremă
- 250g zahăr pudră
- 227g cremă de brânză (la temperatura camerei)