Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere

Această prăjitură cu mere este o combinație dintre checul pufos și tarta cu fructe aromate. Mie îmi place foarte tare.

Merele sunt aromate deoarece le amestecăm cu scorțișoară și poți alege să le lași mai puțin la călit pentru a păstra din textură. Eu am mai adăugat uneri și pere, ceea ce a făcut ca prăjitura să fie mai aromată.

Te invit să încerci rețeta măcar în varianta ei originală, dar și cu diverse variațiuni. Și, nu uita să împărtășești și cu noi părerea ta.

 

Prăjitură cu mere

Ingrediente

  • 600g mere (cântărite curățate)
  • 75g unt
  • 90g zahăr brun
  • 4 tablespoons apă
  • 5 ouă
  • 210g făină
  • 3 teaspoons praf de copt
  • 1 teaspoon praf de sare
  • 2 teaspoons scorțișoară
  • 150ml ulei de floarea soarelui

Instrucțiuni

Pas 1
Merele se curăță de coajă și cotor și se taie cubulețe.
Pas 2
Se topește untul și se călesc în acesta merele pentru aproximativ 10 minute. Nu uita să amesteci din când în când.
Pas 3
Adugă jumătate din cantitatea de zahăr și apa și lasă până se caramelizează un pic merele și apoi poți opri focul.
Pas 4
În timpul în care se fac merele în tigaie, amestecă într-un bol, făina, sarea, praful de copt și scorțișoara.
Pas 5
Într-un alt bol, miează ouăle la viteza mare, până se formează o spumă. Apoi, adaugă restul de zahăr și mai mixează până se omogenizează. În acest bol, vom adăuga treptat făina. Mai apoi uleiul și merele.
Pas 6
Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenizată bine bine.
Pas 7
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem timp de aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Pas 8
Înainte de a scoate prăjtura cu cuptor, verificați cu o scobitoare dacă este gata. După ce s-a copt, savurați cu plăcere!
Pas 9
Poftă bună!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.