Brioșe cu chili și ciocolată

IMG_2126 IMG_2107 IMG_2132 Salutare!

Long time, no new recipes.

Acest lucru urmează să se schimbe. Voi începe cu o rețetă de brioșe un pic mai specială și pentru cei ce nu sunt slabi de inimă. De ce spun asta? Păi fiindcă sunt brioșe pline de ciocolată, dar, mai ales, fiindcă ce te va surprinde mai apoi, va fi iuțeala și căldura care te vor cuprinde.

Compoziția brioșei nu este foarte dulce, lucru care mie îmi place foarte mult. Dacă vrei să menții această temă, poți folosi ciocolată neagră pentru a le decora.

Vei încerca această rețeță de brioșe? Îți place să combini condimente atât de diferite cu deserturi?

Dacă te simți aventuros/oasă te invit să le încerci măcar o dată, fiindcă apoi vei deveni dependent/ă.

 

 

 

Brioșe cu chili și ciocolată

Ingrediente

  • 156g făină
  • 90g cacao
  • 2 teaspoons praf de copt
  • 1 teaspoon scorțișoară
  • 1/3 teaspoon chili
  • 1 vârf de sare
  • 300g zahăr granulat
  • 3 tablespoons unt (la temperatura camerei)
  • 2 ouă
  • 1 teaspoon esență de vanilie
  • 240ml lapte
  • 300g bănuți de ciocolată

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un bol, amestecă făina, cacaoa, praful de copt, sarea, chili și scorțișoara.
Pas 2
Într-un alt bol, amestecă untul și zahărul pentru aproximativ 2-3 minute.
Pas 3
Adaugă peste unt, câte un ou și esența de vanilie. Amestecă bine.
Pas 4
Adaugă câte un pic din amestecul uscat peste cel cu unt, alternând cu un pic de lapte, până se termină.
Pas 5
Într-o tavă de brioșe, așează hârtiile pentru brioșe. Umple fiecare formă cu aproximativ 3/4 din compoziție.
Pas 6
Introdu tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15-17 minute.
Pas 7
După ce s-au copt, lasă-le să se răcească înainte de a le scoate din tavă.

Lasă un comentariu