Key lime pie

Yellow, yellow!

Numai bună introducerea dacă tocmai a început toamna și culorile se vor schimba puțin câte puțin. Deși cel mai mult iubesc vara, culorile toamnei sunt partea mea preferată din acest anotimp.

Ca să nu despărțim cu un gust amar de vară, vă las cu un desert răcoros pe care neapărat să îl încercați.

Este un desert absolut nou pentru mine, dar care m-a atras prin simplitatea, și prin gusturilediferite ale ingredientelor pe care le are în compoziție. Recunosc că am rămas cu gândul la acest desert încă de când am fost in Key West, unde nu am gustat o felie de plăcintă de la ea de acasă, iar atunci când mi-a reamintit am zis ca e musai să încerc rețeta măcar o dată. Concluzia este ca mi-a plăcut foarte tare ce a ieșit, astfel că imediat după ce am terminat porțiile din pozele de mai sus am și comandat încă o tură de ingrediente.

Intenționez să refac rețeta cât de curând, ceea ce vă îndemn și pe voi. Conține ingrediente ce pot fi găsite cu ușurință și care, puse la un loc, chiar duc spre un desert extrem de reușit, chiar și pentru evenimente mai speciale.

Până data viitoare, spor la prăjiturit! <3

Key lime pie

Porții 10
Timp pregătire 1 hour
Timp copt 4 hours
Timp total 5 hours
Tipul prăjiturii Dessert
Diverse Serve Cold
Ocazii Birthday Party, Casual Party

Ingrediente

  • 1 Cutie frișcă

Cremă

  • 19 Grame coajă de lime
  • 118 Mililitri suc de lime
  • 4 gălbenușuri
  • 397 Grame lapte condensat

Crustă

  • 125 Grame crackers
  • 36 Grame zahăr
  • 71 Grame unt topit

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius.
Pas 2
Într-un mixer, mărunțește biscuții cracker. Adaugă sarea și zahărul, iar la final și untul topit. Amestecă până când arată ca nisipul ud.
Pas 3
Într-un vas termorezistent, de aproximativ 23 de cm, așează compoziția pentru crustă. Nivelează bine crusta.
Pas 4
Introdu tava la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute.
Pas 5
Într-un bol, amestecă coaja de lime cu gălbenușurile, pentru aproximativ 2 minute.
Pas 6
Adaugă mai apoi și sucul de lime și laptele condensat. Lasă-le la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute, timp în care se coace și crusta.
Pas 7
Adaugă crema peste crusta scoasă din cuptor și introdu din nou tava la cuptor, la temperatura de 162 grade pentru 15-17 minute.
Pas 8
După ce este gata, lasă tava să se răcească la temperatura camerei, iar apoi o poți pune la frigider pentru minim 3 ore.
Pas 9
În tot acest timp, poți pregăti frișca pe care să o așezi peste prăjitură.
Pas 10
Este foarte bine să fie servită rece, este extrem de răcoroasă și aromată.
Pas 11
Poftă bună!

Notă

 

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.