Ciocolată de casă

Well, well, well!

Am revenit după câteva săptămâni de pauză. Sper să mă revanșez cu această rețetă de ciocolată. Cui nu-i place ciocolata? Cui nu i-ar plăcea să controleze tot ce e în ciocolata pe care o mănâncă?

Eu iubesc crema de cacao în orice desert, însă nu sunt fană a tabletelor de ciocolată. Se schimbă tot atunci când am de ales între un desert cu ciocolată/cacao sau ciocolată de casă. Îmi place ideea ca eu aleg ce anume adaug în rețetă.

Dacă încercați, vă invit să îmi scrieți și să vă împărtășiți experiența. Join to the dark side, where we have lots and lots of chocolate.

Să aveți o săptămână așa cum vă doriți. 🙂

Ciocolată de casă

Ingrediente

  • 500 Grame zahăr
  • 100 Mililitri apă
  • 50 Grame cacao
  • 1 Linguriță esență de rom
  • 100 Grame unt
  • 250 Grame lapte praf

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un vas pune la fiert apa și zahărul pentru 5 minute.
Pas 2
Adaugă cacaua și esența de rom și mai lasă la fiert 2 minute.
Pas 3
Adaugă untul peste și lasă până se topește.
Pas 4
După ce s-a topit untul, ia de pe foc vasul, adaugă laptele praf și amestecă bine.
Pas 5
Toarnă compoziția într-un vas acoperit cu hârtie de copt, pentru a putea lua mai ușor ciocolata.
Pas 6
Plasează cutia în frigider pentru minim 2 ore.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.