Nu este o rețetă complicată, dar ce obții este foarte arătos și gustos. Nu e doar gustos, dar e un desert elegant.
Îmi era poftă de ceva cu fructe și ceva crumbly, care să se sfărâme atunci când mănânci. Mult nu mi-a trebuit, că am și dat o comandă de fructe și de ingrediente pentru acest desert.
Trebuie să îl încercați, cel puțin o dată. Sunt convinsă, însă, că nu va fi singura dată.
Enjoy și o duminică superbă!
P.S.: Rețeta folosită este pentru o porție dublă. Eu am folosit acum jumătate, iar restul e la congelator.
Pentru aluat, amestecați într-un bol, făina și sarea, după care adăugați untul (rece), tăiat bucățele. Trebuie să se formeze un aluat fărâmicios. Turnați câte puțină apă, pentru a fi siguri că nu devine lipicios. Este gata când stă la un loc, fără a se sfărâma.
Pas 3
Întindeți aluatul format pe blatul de bucătărie, uns cu făină, după care puneți-l la frigider până se întărește, aproximativ o oră.
Pas 4
Pentru umplutură, se amestecă zahărul și amidonul, după care se adaugă fructele.
Pas 5
Scoateți aluatul din fridiger și lăsați-l pentru 8 minute pe blatul de bucătărie, pentru a se înmuia un pic, în caz că nu se poate manevra foarte ușor.
Pas 6
Aranjați fructele pe suprafața aluatului, adăugând și sucul lăsate de ele în bol.
Pas 7
Lăsați o margine de 2 cm, pe care să o aduceți deasupra fructelor. Ungeți această bordură cu oul bătut.
Pas 8
Introduceți tarta la cuptor până când crusta este aurie, iar umplutura de fructe face bule, pentru aproximativ 50-55 minute.
Pas 9
Scoateți tarta din cuptor și mutați-o pe un grătar, pentru a se răci, pentru aproximativ 45 de minute.
Pas 10
Se servește la temperatura camerei, cu multă poftă.