Galette cu căpșuni

Deliciozitate maximă.

Nu este o rețetă complicată, dar ce obții este foarte arătos și gustos. Nu e doar gustos, dar e un desert elegant.

Îmi era poftă de ceva cu fructe și ceva crumbly, care să se sfărâme atunci când mănânci. Mult nu mi-a trebuit, că am și dat o comandă de fructe și de ingrediente pentru acest desert.

Trebuie să îl încercați, cel puțin o dată. Sunt convinsă, însă, că nu va fi singura dată.

Enjoy și o duminică superbă!

P.S.: Rețeta folosită este pentru o porție dublă. Eu am folosit acum jumătate, iar restul e la congelator.

Galette cu căpșuni

Ingrediente

  • 320 Grame făină
  • 1/4 Linguriță sare
  • 1 Linguriță zahăr
  • 225 Grame unt
  • 2 Linguri apă rece
  • 50 Grame zahăr
  • 1 1/2 Linguriță amidon de porumb
  • 400 Grame căpșuni (tăiate în jumătate (sau în 4))
  • 1/4 Linguriță esență de vanilie
  • 1 ou (bătut, pentru uns desupra)
  • drizzle zahăr

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălziți cupotrul la 180 de grade Celsius.
Pas 2
Pentru aluat, amestecați într-un bol, făina și sarea, după care adăugați untul (rece), tăiat bucățele. Trebuie să se formeze un aluat fărâmicios. Turnați câte puțină apă, pentru a fi siguri că nu devine lipicios. Este gata când stă la un loc, fără a se sfărâma.
Pas 3
Întindeți aluatul format pe blatul de bucătărie, uns cu făină, după care puneți-l la frigider până se întărește, aproximativ o oră.
Pas 4
Pentru umplutură, se amestecă zahărul și amidonul, după care se adaugă fructele.
Pas 5
Scoateți aluatul din fridiger și lăsați-l pentru 8 minute pe blatul de bucătărie, pentru a se înmuia un pic, în caz că nu se poate manevra foarte ușor.
Pas 6
Aranjați fructele pe suprafața aluatului, adăugând și sucul lăsate de ele în bol.
Pas 7
Lăsați o margine de 2 cm, pe care să o aduceți deasupra fructelor. Ungeți această bordură cu oul bătut.
Pas 8
Introduceți tarta la cuptor până când crusta este aurie, iar umplutura de fructe face bule, pentru aproximativ 50-55 minute.
Pas 9
Scoateți tarta din cuptor și mutați-o pe un grătar, pentru a se răci, pentru aproximativ 45 de minute.
Pas 10
Se servește la temperatura camerei, cu multă poftă.
Pas 11
Poftă bună!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.