Prăjitură simplă cu mere, nucă și miere de albine

O rețetă simplă ce poate fi pregătită de oricine, cu mai multă sau mai puțină experiență în gătit.

Ținând cont de starea actuală din țară am destul de mult timp de gătit. Tocmai de asta, azi am simțit nevoia să pregătesc ceva dulce, deoarece stocul din casă scade.

Rețeta se face cu ingrediente care sunt la îndemână și nu trebuie pregătiri suplimentare. Concluzia, am zis să încerc ceva cu ingrediente pe care le am în casă.

Rezultatul este super delicios. Mirosea extraordinar de bine de când am pus prăjitura la cuptor, iar când a fost gata nu mi-a înșelat așteptările.

Dacă aveți chef de un desert ușor de făcut cu un rezultat cu un gust nemaipomenit, vă invit să încercați rețeta aceasta.

Poftă bună! 🙂

Prăjitură simplă cu mere, nucă și miere de albine

Porții 12
Timp pregătire 1 hour, 40 minutes
Timp copt 1 hour, 10 minutes
Timp total 2 hours, 50 minutes
Tipul prăjiturii Dessert

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 Grame zahăr brun
  • 170 Ml. ulei de floarea soarelui
  • 160 Ml. miere de albine
  • 1 Linguriță esență de vanilie
  • 2 Lingurițe praf de copt
  • 1/2 Linguriță bicarbonat
  • 280 Grame făină albă
  • 1/4 Linguriță praf de sare
  • 2 Lingurițe scorțișoară
  • 4 mere (potrivite)
  • 100 Grame nuci

Instrucțiuni

Pas 1
Pregătiți un vas termorezistent/tavă cu diametru de 24 cm, peste care așezați hârtie de copt.
Pas 2
Preîncălziți cuptorul la 175 grade.
Pas 3
Cu ajutorul unui mixer, amestecați ouăle cu zahărul, timp de 4-5 minute, astfel încât să fie cât mai aerat.
Pas 4
Peste compoziția realizată anterior, adăugați cate puțin ulei, mixând în continuare la viteza mică.
Pas 5
Într-un vas separat, amestecați mierea de albine cu esența de vanilie.
Pas 6
Amestecul cu mierea de albine, adăugați-o peste compoziția anterioară. De asemenea, într-o cantitate mică, cate puțin, mixând întreg amestecul.
Pas 7
Într-un bol separat, adăugați făina, praful de sare, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Amestecați bine.
Pas 8
Adăugați ușor făina peste compoziția cu mierea de albine, amestecând doar cât este necesar pentru ca făina să fie încorporată.
Pas 9
Tăiați merele cubulețe, în funcție de preferințe. De asemenea, nucile pot fi tăiate, eu am preferat să las bucăți mai mari pentru a simți crocănțeala.
Pas 10
Adăugați și merele, și nuca peste compoziție și amestecați bine.
Pas 11
În tava/vasul termorezistent, adăugați întreaga compoziție și e gata de dus în cuptor.
Pas 12
Lăsați timp de 1 oră și 10 minute la cuptor. Timpul de coacere poate fi diferit, în funcție de cuptorul fiecăruia, dar testul scobitorii sigur va arăta dacă prăjitura este coaptă sau mai trebuie lăsată.
Pas 13
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care puteți tăia prajitura și puteți servi.
Pas 14
Poftă bună!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.