O rețetă simplă ce poate fi pregătită de oricine, cu mai multă sau mai puțină experiență în gătit.
Ținând cont de starea actuală din țară am destul de mult timp de gătit. Tocmai de asta, azi am simțit nevoia să pregătesc ceva dulce, deoarece stocul din casă scade.
Rețeta se face cu ingrediente care sunt la îndemână și nu trebuie pregătiri suplimentare. Concluzia, am zis să încerc ceva cu ingrediente pe care le am în casă.
Rezultatul este super delicios. Mirosea extraordinar de bine de când am pus prăjitura la cuptor, iar când a fost gata nu mi-a înșelat așteptările.
Dacă aveți chef de un desert ușor de făcut cu un rezultat cu un gust nemaipomenit, vă invit să încercați rețeta aceasta.
Pregătiți un vas termorezistent/tavă cu diametru de 24 cm, peste care așezați hârtie de copt.
Pas 2
Preîncălziți cuptorul la 175 grade.
Pas 3
Cu ajutorul unui mixer, amestecați ouăle cu zahărul, timp de 4-5 minute, astfel încât să fie cât mai aerat.
Pas 4
Peste compoziția realizată anterior, adăugați cate puțin ulei, mixând în continuare la viteza mică.
Pas 5
Într-un vas separat, amestecați mierea de albine cu esența de vanilie.
Pas 6
Amestecul cu mierea de albine, adăugați-o peste compoziția anterioară. De asemenea, într-o cantitate mică, cate puțin, mixând întreg amestecul.
Pas 7
Într-un bol separat, adăugați făina, praful de sare, praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara. Amestecați bine.
Pas 8
Adăugați ușor făina peste compoziția cu mierea de albine, amestecând doar cât este necesar pentru ca făina să fie încorporată.
Pas 9
Tăiați merele cubulețe, în funcție de preferințe. De asemenea, nucile pot fi tăiate, eu am preferat să las bucăți mai mari pentru a simți crocănțeala.
Pas 10
Adăugați și merele, și nuca peste compoziție și amestecați bine.
Pas 11
În tava/vasul termorezistent, adăugați întreaga compoziție și e gata de dus în cuptor.
Pas 12
Lăsați timp de 1 oră și 10 minute la cuptor. Timpul de coacere poate fi diferit, în funcție de cuptorul fiecăruia, dar testul scobitorii sigur va arăta dacă prăjitura este coaptă sau mai trebuie lăsată.
Pas 13
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească, după care puteți tăia prajitura și puteți servi.