Cinnamon rolls

Zi liberă de la serviciu, dar nu liberă de la făcut ceva dulce.

Mi-am amintit cu greu că printre ultimele mele comenzi la Bringo, a fost și scorțișoara. voiam scorțișoară tocmai pentru ă voiam să mănânc niște rulouri cu scorțișoară aka Cinnamon rolls.

Le iubesc, sunt fluffy, sunt cu umplutură, sunt cu glazură care e fix o cireașă pe un tort (nu adăugați, vă rog, cireșe pe cinnamon rolls). Și, nu în ultimul rând, SCORȚIȘOARA. Mi se pare un condiment extraordinar, e aromat, îmi bucură atât papilele gustative, cât și pe cele olfactive, așa că nu ai cum greși cu rețeta de mai jos.

Please, please, do yourself a favor și neapărat pregătește-le. Nu te lăsa intimidată de frământat pentru că e absolut nimic complicat la a face un aluat.

Poftă bună și începe weekendul așa cum meriți. (un cinnamon roll sigur îl face și mai bun) 🙂

Cinnamon rolls

Ingrediente

Aluat

  • 600 Grame făină
  • 75 Grame zahăr
  • 25 Grame drojdie proaspătă
  • 2 ouă mari
  • 200 Mililitri lapte (călduț)
  • 1 Vârf sare
  • 70 Grame unt (topit și răcit)

Umplutură

  • 200 Grame zahăr
  • 100 Grame unt (la temperatura camerei)
  • 2 Lingurițe scorțișoară

Glazură

  • 50 Grame unt (la temperatura camerei)
  • 50 Grame cremă de brânză
  • 100 Grame zahăr pudră

Instrucțiuni

Aluat
Pas 1
Toate ingredientele pentru aluat trebuie puse într-un bol: făina, zahărul, drojdia, ouăle, sarea, untul topit și laptele.
Pas 2
Amestecă ingredientele cu mixerul pentru 5 minute, la viteză medie.
Pas 3
Dacă ți se pare că este prea moale consistența aluatului, mai poți adăuga câte puțină făină. Dacă pare prea tare, poți adăuga un pic de lapte.
Pas 4
După ce are consistența potrivită, mai frământă aluatul timp de 5 minute, doar că de data asta cu mâna.
Pas 5
Formează o bilă din aluat și mută-l într-un bol curat, uns cu puțin ulei. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l într-un loc cald timp de o oră, sau până îți dublează volumul.
Umplutură
Pas 6
Cât timp crește aluatul, poți pregăti umplutura. Într-un bol, amestecă zahărul, untul și scorțișoara.
Pas 7
După ce aluatul a crescut destul, îl întindem pe masa de lucru într-un dreptunghi cu o grosime de 5 mm.
Pas 8
Pe foaia formată, întindem umplutura pregătită cât mai uniform, ca să ai parte de delicioasa umplutură cu fiecare bucățică pe care o mănânci.
Pas 9
Rulăm foaia de aluat cât de strâns putem și o strângem ușor când ajungem la capăt.
Pas 10
Cu ajutorul unui cuțit foarte bine ascuțit, taie la o distanță de 3 cm. Așează rulourile tăiate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Pas 11
Lasă o distanță între rulouri și mai lase-le la dospit, în tavă, pentru încă 30 de minute.
Pas 12
Cât timp rulourile cresc în tavă, preîncălzește cuptorul la 180 grade.
Pas 13
După cele 30 de minute de dospit, mută tava cu rulourile în cuptor și le lași la copt pentru 15 minute. Important este să fii atentă când sunt un pic rumenite.
Pas 14
În timpul în care rulourile se coc, pregătește glazura, amestecând toate ingredientele pentru glazură.
Pas 15
După ce sunt rumenite rulourile, scoate-le din cuptor și pe deasupra, unge-le cu glazura pregătită. La contactul cu rulourile fierbinți, glazura se topește și ajungi să ai produsul finit.
Pas 16
Așteaptă un minute, două și enjoy them!

One thought on “Cinnamon rolls

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.