Pas 1
|
| Într-un bol, adaugă făina, praful de copt, zahărul și sarea si amestecă-le. |
Pas 2
|
| Într-un al doilea bol, adaugă laptele, peste care vei pune și cele 3 gălbenușuri. |
Pas 3
|
| Cele 3 albușuri rămase, adaugă-le într-un alt bol și mixează-le până va rezulta o spumă tare. |
Pas 4
|
| În bolul cu laptele adaugă uleiul și esența de vanilie și amestecă-le bine. |
Pas 5
|
| Ingredientele umede se adaugă în bolul cu făina și se amestecă bine. Te poți folosi de un tel pentru a fi sigură că nu rămân cocoloașe în compoziție. |
Pas 6
|
| La final, după ce compoziția intermediară este bine amestecată, adaugă albușurile bătute spumă. Folosindu-te de o lingură de lemn sau de silicon, amestecă ușor, de jos în sus, pentru a menține compoziția cât mai aerată. |
Pas 7
|
| După ce compoziția este gata, poți porni aparatul de vafe, să se încălzească. Eu folosesc un aparat pentru făcut vafe de la Breville și atunci când lumina portocalie s-a aprins știu că pot pune prima tura de vafe. |
Pas 8
|
| Torn câte un polonic în fiecare din cele 2 forme de vafe și le las 5-6 minute. Nu ung plăcile cu nimic, deoarece nu se lipesc. |
Pas 9
|
| Le poți servi cu dulceață, gem, fructe proaspete, cremă de ciocolată, sirop de arțar sau miere de albine. Experimentează și vezi care e combinația ce-ți place cel mai mult. |
Pas 10
|
| Poftă bună! |