O altă rețetă simplă. Tiramisu este absolut delicios și nu ai nevoie să folosești cuptorul, ceea ce e o bilă albă în zilele toride de vară.
Eu am ales să fac o cremă clasică, lucru ce-l vei afla despre mine. Îmi place ca rețetele pe care le încerc să fie cât mai aproape de produsul autentic. Crema este doar cu mascarpone, deoarece frișsca nu este ceva ce îmi place foarte tare și simt că oricum nu se potrivește.
Dacă nu ai încercat încă tiramisu făcut în casă nu mai ai nicio scuză acum. Totul se prepară extrem de repede. Ce va dura cel mai mult va dura să te abții să mănânci din el până se răcește la frigider.
Deși pare că ar fi cam uscat, vei fi uimit când vei însiropa pișcoturile cu cafea. Se schimbă textura întregii prăjituri. Gustul de cafea se completează foarte bine cu crema de mascarpone și ceea ce va rezulta va fi un desert cae nu este deloc dulce. Dacă ai la îndemână un pic de esență de migdale o poți adăuga în amestecul de mascarpone și gălbenușuri. Eu n-am avut din păcate atunci, însă m-am învățat minte și acum am mereu în stoc.
Numai când văd pozele astea mi se face o poftă nebună și așa că voi prepara cât de curând din nou tiramisu, fără să mai uit de esența de migdale. Vă voi ține la curent dacă se schimbă foarte tare aroma. Tot ce se poate schimba, este să se transforme într-un desert și mai delicios.
Tu ce rețetă de tiramisu ai încercat? Ai vreo rețetă transmisă de la cineva apropiat și care crezi că e mai bună decât orice tiramisu încercat de tine? Aștept păreri din partea ta dacă ai reușit să prepari desertul și după rețeta aceasta.
Tiramisu
Ingrediente
- 3 ouă
- 3 Linguri zahăr pudră
- 500 Grame mascarpone
- 1 Linguriță esență de migdale
- 400 Grame pișcoturi
- 250 Mililitri cafea
- 1 Linguriță cacao