Tiramisu

Tiramisu

O altă rețetă simplă. Tiramisu este absolut delicios și nu ai nevoie să folosești cuptorul, ceea ce e o bilă albă în zilele toride de vară.

Eu am ales să fac o cremă clasică, lucru ce-l vei afla despre mine. Îmi place ca rețetele pe care le încerc să fie cât mai aproape de produsul autentic. Crema este doar cu mascarpone, deoarece frișsca nu este ceva ce îmi place foarte tare și simt că oricum nu se potrivește.

Dacă nu ai încercat încă tiramisu făcut în casă nu mai ai nicio scuză acum. Totul se prepară extrem de repede. Ce va dura cel mai mult va dura să te abții să mănânci din el până se răcește la frigider.

Deși pare că ar fi cam uscat, vei fi uimit când vei însiropa pișcoturile cu cafea. Se schimbă textura întregii prăjituri. Gustul de cafea se completează foarte bine cu crema de mascarpone și ceea ce va rezulta va fi un desert cae nu este deloc dulce. Dacă ai la îndemână un pic de esență de migdale o poți adăuga în amestecul de mascarpone și gălbenușuri. Eu n-am avut din păcate atunci, însă m-am învățat minte și acum am mereu în stoc.

Numai când văd pozele astea mi se face o poftă nebună și așa că voi prepara cât de curând din nou tiramisu, fără să mai uit de esența de migdale. Vă voi ține la curent dacă se schimbă foarte tare aroma. Tot ce se poate schimba, este să se transforme într-un desert și mai delicios.

Tu ce rețetă de tiramisu ai încercat? Ai vreo rețetă transmisă de la cineva apropiat și care crezi că e mai bună decât orice tiramisu încercat de tine? Aștept păreri din partea ta dacă ai reușit să prepari desertul și după rețeta aceasta.

Tiramisu

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 3 tablespoons zahăr pudră
  • 500g mascarpone
  • 400g pișcoturi
  • 250ml cafea
  • 1 tablespoon cacao

Instrucțiuni

Pas 1
Separă gălbenușurile de albușuri.
Pas 2
Într-un vas, amestecă zahărul cu gălbenușurile până se schimbă consistența. Peste gălbenușuri, adaugă mascarpone și cu ajutorul unui mixer formează crema.
Pas 3
Într-un alt bol bate spumă albușurile. După ce acestea s-au întărit, adaugă crema de mascarpone. Amestecă totul cu ajutorul unei linguri, nu cu mixerul. Această cremă pune-o în frigider.
Pas 4
Prepară o cafea tare și las-o să se răcească. Acum, însiropează pișcoturile, atât cât să fie un pic umede și așează-le unul lângă altul în tava ta.
Pas 5
Peste pișcoturi pune un strat de cremă și din nou un strat de pișcoturi însiropate. Acoperă-le și pe acestea cu un strat de cremă.
Pas 6
La final, dă prin sită lingura de cacao, deasupra tiramisului și pune totul la rece pentru minim o oră. Tiramisu se servește rece.
Pas 7
Poftă bună!

Lasă un comentariu