Tarte umplute cu scorțișoară

Tarte cu scorțișoară Aceste tarte sunt foarte întâlnite și comercializate în America, și tocmai fiindcă au devenit atât de populare, au început să fie distribuite și în alte țări. Cum n-am ajuns în multe dintre aceste tări și nici nu le-am căutat, am decis să nu las acest lucru să mă oprească din a gusta așa bunătăți de tarte.

Aluatul este unul asemănător cu cel de crostata, care se sfărâmă atunci când muști din el. Ce poate fi mai bun, decât un aluat crocant, dar care se topește în gură?

Umplutura poți să o pregătești pentru gustul tău. Ți-am dat mai multe variante, în cazul în care nu ești fan scorțișoară. Mirosul care va fi în casă, în timp ce se coc, îți va face poftă imediat. Pe mine, mirosul de scorțișoară mă duce cu gândul la Crăciun, ceea ce mă pune imediat într-o stare bună.

Dacă, însă, nu agreezi deloc mirosul sau gustul de scorțișoară, poți să umpli aceste tarte cu Nutella sau orice altă cremă care îți place, ciocolată neagră sau cu lapte gem sau fructe proaspete. Poți să încerci mai multe variante și să îmi spui care este preferata ta sau pe care le-ai dat prietenilor.

Motivul pentru care se pun la frigider tartele, înainte de a le coace, este acela că răcirea face ca glutenul din făină să se relaxeze, ceea ce rezultă într-un produs final fără consistență "cauciucată" și ajută să se simtă mai bine gustul de unt.

Partea bună a acestui desert este că nu vei da iama în magazine după el fiindcă ai rețeta pentru varianta făcută acasă, care arată și mai bine decât cele comercializate, după părerea mea. Această rețetă simplă nu poate fi greșită nici de un începător în bucătărie.

Ai avut șansa să mănânci aceste tarte, fie cumpărate sau preparate în casă? Cum ți s-au părut?

Tarte cu scorțișoară

Porții 9
Timp pregătire 45 minutes
Timp copt 25 minutes
Timp total 1 hours, 10 minutes
Tipul prăjiturii Breakfast, Dessert
Ocazii Casual Party

Ingrediente

 • 1 ou bătut pentru uns
 • 1 ou (pentru a unge interiorul aluatului înainte de a-l umple)

Aluat

 • 250g făină
 • 1 tablespoon zahăr
 • 1 teaspoon sare
 • 227g unt
 • 1 ou
 • 2 tablespoons lapte

Umplutură

 • 100g zahăr brun
 • 1 sau 1 1/2 teaspoon scorțișoară
 • 4 teaspoons făină

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un bol, amestecă făina, sarea și zahărul.
Pas 2
Adaugă bucățile de unt și amestecă, până când bulgări de unt sunt încă vizibili și atunci când strângi aluatul într-o bilă, acesta rămâne unit.
Pas 3
Într-un alt bol, bate oul cu laptele, după care adaugă-le în bolul cu unt. Frământă până totul este legat.
Pas 4
Împarte aluatul în 2 părți egale și întinde-l în două dreptunghiuri, pe blatul de lucru.
Pas 5
Fiecare dreptunghi mare, taie-l în câte 9 dreptunghiuri mici, după care așează 9 dintre ele pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt.
Pas 6
Unge fiecare parte interioară a tartelor cu oul bătut. Oul va ajuta ca partea de deasupra a tartelor să stea fixate.
Pas 7
Acum, adaugă amestecul realizat din zahărul brun, scorțișoară și făină. Dacă vrei, poți să le umpli cu Nutella sau bucăți de ciocolată.
Pas 8
Așează celelalte bucăți de aluat deasupra și apasă-le la margini cu ajutorul unei furculițe. După ce ai fixat "capacul", înțeapă-le cu o furculiță. Acest lucru va ajuta ca aburul să iasă din tartă.
Pas 9
Pune tava la frigider, pentru 30 de minute, timp în care preîncălzește cuptorul.
Pas 10
Scoate tartele de la frigider și pune-le în cuptor pentru 20-25 de minute, până capătă o culoare aurie.
Pas 11
Lasă-le pe un grătar să se răcească.
Pas 12
Poftă bună!

Lasă un comentariu