Aceste tarte sunt foarte întâlnite și comercializate în America, și tocmai fiindcă au devenit atât de populare, au început să fie distribuite și în alte țări. Cum n-am ajuns în multe dintre aceste tări și nici nu le-am căutat, am decis să nu las acest lucru să mă oprească din a gusta așa bunătăți de tarte.
Aluatul este unul asemănător cu cel de crostata, care se sfărâmă atunci când muști din el. Ce poate fi mai bun, decât un aluat crocant, dar care se topește în gură?
Umplutura poți să o pregătești pentru gustul tău. Ți-am dat mai multe variante, în cazul în care nu ești fan scorțișoară. Mirosul care va fi în casă, în timp ce se coc, îți va face poftă imediat. Pe mine, mirosul de scorțișoară mă duce cu gândul la Crăciun, ceea ce mă pune imediat într-o stare bună.
Dacă, însă, nu agreezi deloc mirosul sau gustul de scorțișoară, poți să umpli aceste tarte cu Nutella sau orice altă cremă care îți place, ciocolată neagră sau cu lapte gem sau fructe proaspete. Poți să încerci mai multe variante și să îmi spui care este preferata ta sau pe care le-ai dat prietenilor.
Motivul pentru care se pun la frigider tartele, înainte de a le coace, este acela că răcirea face ca glutenul din făină să se relaxeze, ceea ce rezultă într-un produs final fără consistență "cauciucată" și ajută să se simtă mai bine gustul de unt.
Partea bună a acestui desert este că nu vei da iama în magazine după el fiindcă ai rețeta pentru varianta făcută acasă, care arată și mai bine decât cele comercializate, după părerea mea. Această rețetă simplă nu poate fi greșită nici de un începător în bucătărie.
Ai avut șansa să mănânci aceste tarte, fie cumpărate sau preparate în casă? Cum ți s-au părut?
Tarte cu scorțișoară
Porții | 9 |
Timp pregătire | 45 minutes |
Timp copt | 25 minutes |
Timp total | 1 hours, 10 minutes |
Tipul prăjiturii | Breakfast, Dessert |
Ocazii | Casual Party |
Ingrediente
- 1 ou bătut pentru uns
- 1 ou (pentru a unge interiorul aluatului înainte de a-l umple)
Aluat
- 250g făină
- 1 tablespoon zahăr
- 1 teaspoon sare
- 227g unt
- 1 ou
- 2 tablespoons lapte
Umplutură
- 100g zahăr brun
- 1 sau 1 1/2 teaspoon scorțișoară
- 4 teaspoons făină