Plăcintă cu dovleac

plcătină cu dovleac plcăintă cu dovleac Plăcintă cu dovleac Câtă vreme mai găsești dovleac de cumpărat, nu ezita să cumperi măcar unul, pentru a pregăti această plăcintă delicioasă.

Este extrem de simplu de preparat. Foarte puține ingrediente și extrem de repede de pregătit.

Avantajul aceste plăcinte este faptul că are multă umplutură. Dacă însă, nu vrei să fie așa de multă,  tu poți controla cantitatea folosită.

Tu ești fan plăcintă cu dovleac?

Plăcintă cu dovleac

Porții 16
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 35 minutes
Timp total 55 minutes
Tipul prăjiturii Breakfast, Dessert
Ocazii Casual Party

Ingrediente

  • 1kg dovleac (dat prin răzătoare)
  • 100g unt
  • 5 tablespoons zahăr
  • 400g foi de plăcintă
  • 100g unt (topit)
  • 1 teaspoon scorțișoară
  • 4 tablespoons zahăr pudră

Instrucțiuni

Pas 1
Dă dovleacul prin răzătoarea mare.
Pas 2
Într-o cratiță, topește 100 grame de unt, după care călește dovleacul. Peste, adaugă scorțișăara și zahărul.
Pas 3
Într-un alt vas, topește alte 100 grame de unt și lasă-l să re răcească.
Pas 4
Pe tava de cuptor, tapetată cu hîrtie de copt, așează o foaie de plăcintă, unge-o cu unt topti. După care, așează o altă foaie de plăcintă, unge-o cu unt și o ultima foaie de plăcintă, pe care o ungi cu puțin unt. Peste acestea, așează umplutura de dovleac. Formează un rulou.
Pas 5
Unge plăcinta de dovleac cu unt și introdu-o la cuptorul preîncălzit pentru 30-35 de minute.
Pas 6
După ce s-a copt, taie felii șu prudrează cu zahăr pudră.
Pas 7
Poftă bună!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.