Weekendul este aici, așa că ai timp să pregătești ceva dulce. Pe cât de delicioase sunt aceste gogoși, pe atât de simplu sunt de pregătit.
Eu am încercat aceste gogoși în Grecia și mi-a rămas întipărit gustul în papile, așa că atunci când mi-am amintit de ele, m-am și apucat să le pregătesc. Trebuie să spun că rezultatul nu a dezamăgit deloc. Au ieșit exact așa cum mi le aminteam, tot ce mai lipsea era să fiu pe o plajă și să le mănânc în timp ce privesc valurile mării, dar a fost bine oricum, și au fost apreciate la valoarea lor.
Aceste gogoși pufoase, în combinație cu mierea și scorțișoara, sunt perfecte la desert. Mierea este naturală și poți să dozezi cantitatea de pe fiecare gogoașă și același principiu se aplică și în cazul scorțișoarei. Combinația de miere și scorțișoară este mult mai sănătoasă decât toppingul pe care l-ai găsi pe orice gogoașă ai merge să cumperi de la supermarketul de lângă tine.
Odată ce te apuci să mănânci o gogoașă de asta îți va fi foarte greu să nu le mănânci pe toate, așa că va trebui să îți impui să te oprești sau să rogi pe cineva să le ia de lângă tine. Totuși, totul în moderație. Sunt absolut delicioase, iar datorită faptului că sunt mici și o gogoașă este cam cât o îmbucătură, se topesc în gură.
Tu ai încercat acest fel de gogoși sau ți-am făcut poftă? E o combinație pe gustul tău cea de miere și scorțișoară?
Gogoși cu miere
Porții | 20 |
Timp pregătire | 10 minutes |
Timp copt | 20 minutes |
Timp total | 30 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ingrediente
- 2 ouă
- 1 pinch sare
- 1 plic drojdie
- 1 tablespoon zahăr
- 300g iaurt gras
- 1 teaspoon praf de copt
- 250g făină
- ulei pentru prăjit
- scorțișoară
- miere