Cookies cu ciocolată sunt reprezentativi pentru americani. Această rețetă a fost rezultatul unei greșeli, în anii 1930, când Ruth Wakefield, cea care le-a inventat a înlocuit ciocolata de menaj cu bucăți de ciocolată neagră, în speranța că se vor topi în aluat. Ceea ce a rezultat a fost, însă, un cookie cu bucăți de ciocolată prin el, ce a devenit foarte repede preferatul în casele americanilor.
Au fost mulți ani în care tot vedeam în prea multe filme acest desert, încât nu am mai rezistat și a trebuit să-l încerc. Această rețetă este prima de acest gen, deoarece încă mai încerc să găsesc biscuiții cu textura perfectă.
Poți folosi fie ciocolată cu lapte, care transferă din gustul de lapte și în cookie, sau ciocolată neagră. Eu am ales ciocolată neagră, deoarece bănuții de ciocolată pe care îi folosesc de obicei nu îi găsesc decât în această variantă. Pe mine, personal, mă face să ma simt mai bine când mă gândesc că am folosit ciocolată neagră, fiindcă este sănătos să o consumi în cantități rezonabile.
Tu ai încercat astfel de cookies? I-ai servit alături de un pahar rece de lapte?
Cookies cu bănuți de ciocolată
Porții | 18-19 |
Timp pregătire | 20 minutes |
Timp copt | 17 minutes |
Timp total | 37 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Birthday Party, Casual Party |
Ingrediente
- 312g făină
- 226g unt (la temperatura camerei)
- 200g zahăr brun
- 67g zahăr granulat
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- 2 tablespoons de esență de vanilie
- 1 teaspoon bicarbonat de sodiu (a sprinkling for a crunchy top)
- 1/2 teaspoon sare
- 300g bănuți de ciocolată (sau bucăți de ciocolată)