Clătitele sunt, cred, printre cele mai iubite și ușor de pregătit deserturi pe care le poți face pentru familie sau prieteni. Pregătitul lor se poate transforma într-o activitate foarte plăcută și rezultatul nu lasă niciodată de dorit.
La final, posibilitățile sunt infinite, cu atâtea feluri de gemuri, dulcețuri, creme de ciocolată și fructe, încât orice pretențios la mâncare își poate crea o combinație care să-l mulțumească. Mie îmi place să folosesc gem de căpșune, deoarece este cel mai sus clasat în lista mea.
Cu această rețetă, am încercat o variantă mai sănătoasă, și anume, am înlocuit făina albă cu făină integrală, pentru a fi sigură că și la desert voi adăuga fibre în dieta mea. Consumul de fibre în țară nu atinge limitele recomandate, de aceea, trebuie să te asiguri că atunci când ai de ales, tot timpul alegi opțiunea ce conține mai multe fibre. Dacă ai mai încercat și alte rețete cu făină integrală, aștept să le împărtășești și cu mine.
Chiar dacă iubesc clătitele americane, mai revin uneori la clătitele clasice, pe care le poți rula în fel și chip și care îmi amintesc de copilărie.
Tu ce îți pui în clătitele tale? Folosești gemuri sau fructe proaspete sau preferi cremele? Poate ai o combinație interesantă și află cât mai mulți de ea.
Clătite cu făină integrală
Porții | 15 |
Timp pregătire | 15 minutes |
Timp copt | 30 minutes |
Timp total | 45 minutes |
Tipul prăjiturii | Dessert |
Ocazii | Casual Party |
Ingrediente
- 3 ouă
- 300g făină integrală (sau albă, după cum dorești)
- 500ml lapte
- 1 pinch de sare
- 3 tablespoons de zahăr
- 1 teaspoon esență de vanilie