Cheesecake cu biscuiți Oreo

 

Cheesecake cu biscuiți Oreo Cheesecake cu biscuiți Oreo Cheesecake cu biscuiți Oreo

Am încercat în sfârșit o rețetă de cheesecake. Și pentru a fi sigură că e specială, am zis să încerc o rețetă ce include și biscuiți Oreo.

Ce a rezultat a fost extraordinar de delicios. Umplutura din brânză nu este dulce deloc, lucru pentru care compensează biscuiții. Dacă preferi deserturile foarte dulci, poate ar trebui să crești cantitatea de zahăr folosită. Eu, personal, am încercat să echilibrez gusturile, texturile.

Ce mai are în plus acest cheesecake cu biscuiți Oreo este faptul, ca nu ai doar baza ce dă textură, ci mai sunt și bucățile de biscuite pe care le simți.

Ție ce rețetă de cheesecake îți place? Ai încerca această rețetă sau preferi să rămâi la cea clasică?

Cheesecake cu biscuiți Oreo

Porții 10
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 1 hours, 15 minutes
Timp total 1 hours, 35 minutes
Tipul prăjiturii Dessert
Ocazii Birthday Party, Casual Party, Christmas, Formal Party

Ingrediente

  • 20 biscuiți Oreo
  • 2 tablespoons unt (topit)
  • 1 teaspoon esență de vanilie
  • 150g zahăr
  • 30ml smântână
  • 250g ricotta
  • 300g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 2 gălbenușuri
  • 1 tablespoon făină
  • 11 biscuiți Oreo (rupți bucăți mai mari)
  • 6 biscuiți Oreo (măcinați)

Instrucțiuni

Pas 1
Într-un bol, amestecă cei 20 de biscuiți cu esența de vanilie și cu untul topit.
Pas 2
Unge tava, de 20 de cm, cu unt și acoper-o cu hârtie de copt, cât să acopere și pereții formei, deoarece va curge lichid în timpul coacerii.
Pas 3
Așează biscuiții de suprafața tăvii și apasă-i ușor cu mâna, încercând să acoperi și pereții, atât cât permite cantitatea de biscuiți.
Pas 4
Într-un alt bol, amestecă brânzeturile cu ouăle, cele 2 gălbenușuri, zahărul și făina.
Pas 5
Peste baza formată din biscuiți, toarnă jumătate din cantitatea de brânză, peste care așează bucățile mari din biscuite. Deasupra, toarnă restul amestecului de brânză.
Pas 6
Pe întreaga suprafață a cheesecake-ului așează biscuiții măcinați.
Pas 7
Introdu tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade pentru 15 minute și apoi mai lasă timp de 60 de minute, la 160 grade.
Pas 8
După ce l-ai scos din cuptor, lasă-l să se răcească. Apoi, cheesecake-ul se introduce la frigider pentru câteva ore.
Pas 9
După ce îl scoți din frigider, se poate servi.
Pas 10
Poftă bună!

Lasă un comentariu