Brioșe cu vanilie

IMG_5404 IMG_5399

IMG_5367 IMG_5381

Am revenit cu o nouă rețetă, după o pauză cam măricică. Și rețeta aceasta de brioșe cu vanilie vine cu o surpriză.

De ce zic că vine cu o surpriză, este fiindcă nu sunt doar niște brioșe cu  frosting. Atunci când iei prima mușcătură, vei fi plcăut surprins de ce vei găsi înăuntru, și anume, bomboane M&Ms. Acestea, fiind crocante, vor fi în contrast cu pufoșenia brioșei. Yum!

Cu aceste brioșe vei putea impresiona pe orice prieten. Poftă bună!

Brioșe cu vanilie

Porții 15
Timp pregătire 20 minutes
Timp copt 22 minutes
Timp total 42 minutes
Tipul prăjiturii Dessert, Snack
Ocazii Birthday Party, Casual Party, Easter

Ingrediente

  • 84g unt (la temperatura camerei)
  • 267g zahăr granulat
  • 1 1/4 teaspoon praf de copt
  • 1/4 teaspoon sare
  • 1 teaspoon esență de vanilie
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 167g făină albă
  • 175ml lapte
  • 200g M&Ms
  • 76g unt (la temperatura camerei)
  • 1 teaspoon esență de vanilie
  • 375-500g zahăr pudră
  • 2-3 tablespoons lapte

Instrucțiuni

Pas 1
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Pas 2
Într-un bol, amestecă untul, zahărul, sarea, praful de copt și esența de vanilie până se formează o cremă de consistență pufoasă, pentru aproximativ 5 minute.
Pas 3
Adaugă, pe rând, câte un ou.
Pas 4
Adaugă 1/3 din făină, apoi 1/2 din cantitatea de lapte, alternând cu 1/3 din făină, restul de lapte și terminând cu făina rămasă.
Pas 5
Așează hârtia pentru brioșe în tavă. Toarnă câte o treime din amestec în fiecare formă și bagă-le la cuptor pentru 20-22 minute.
Pas 6
După ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească complet înainte de trece la următorul pas.
Pas 7
După ce s-au răcit, fă câte o scobitură în fiecare brioșă și umple-le cu bomboane M&Ms.
Pas 8
Prepară crema, amestecând untul, cu vanilia, zahărul pudră și laptele până devine pufoasă.
Pas 9
După ce prepari crema, poți începe să decorezi brioșele. Dacă vrei, le poți decora și cu diverși sprinkles.
Pas 10
Poftă bună!

Lasă un comentariu